Motion graphic animatie

Motion graphic is het laten bewegen van grafische elementen. Huh? Wat? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een logo wat ronddraait. Met motion graphic breng je beweging aan in stilstaande beelden, dit kan van alles zijn, denk aan illustraties, grafieken, logo’s.

Dit is anders dan een animatie waar meerdere beelden op elkaar zijn afgestemd en een geheel vormen, vaak met verschillende bewegingen. Ook wordt in animaties vaker gebruik gemaakt van storytelling en van karakters die een rol spelen in een verhaal. Je zorgt hiermee voor meer emotie en verbinding met de kijker.

Met motion graphic leg je meer de nadruk op informatie en de feitelijke boodschap. Dit werkt bijvoorbeeld goed als je je bedrijf wilt gaan pitchen in 30 seconden. Of als je zakelijke informatie – denk aan een jaarplan of ondernemingsplan – op een frisse manier wilt presenteren.

Motion-graphic video zijn formeler dan een animatie video. Dit komt doordat in motion-graphic je elementen ziet en geen ‘mensen’. Dit is ideaal als je boodschap een zakelijke insteek heeft. Met motion graphic kun je saaie informatie omtoveren tot een inspirerende boodschap vol beweging, als je dit met mate doet dan wordt je boodschap vele malen beter onthouden dan als je alleen gebruik maakt van teksten.

Met een motion-graphic kun je nog veel meer. Bijvoorbeeld datavisualisatie. Des te saaier je informatie is des te lastiger het zal zijn om deze informatie over te brengen naar je doelgroep. Dit hoeft niet altijd een externe doelgroep te zijn die jouw nog niet goed kent, het kan ook je eigen personeel zijn. Hoe zorg je ervoor dat een jaarplan vol lange lappen tekst bijft beklijven? Juist, visualiseer en laat het bewegen. Dit kan op een zakelijke manier zonder dat het een speeltuin wordt.

Waar kun je een motion-graphic animatie voor gebruiken? Je kunt het gebruiken om iets uit te leggen of te presenteren, bijvoorbeeld een concept of een nieuwe dienst. Motion-graphic kun je ook gebruiken bij introducties en outro’s, denk weer aan het logo wat je ziet bewegen. Motion-graphic leent zich perfect om saaie en taaie informatie op een interessante manier te presenteren, een manier die ervoor zorgt dat jouw boodschap wordt onthouden.

De afgelopen periode hebben we motion-graphic video’s gemaakt over verschillende onderwerpen en voor hele verschillende doelen. Voor myShop.com hebben we een motion-graphic video gemaakt die in 60 seconden uitlegt wat myShop.com doet. Voor woningbouwvereniging Lefier hebben we een meerdere video’s gemaakt waarin het ondernemingsplan wordt verteld, vooral bedoeld voor de eigen medewerkers.