De mogelijkheden met Youtube en Animatie

Waarom een Animatievideo op Youtube plaatsen? Wat zijn de mogelijkheden en wat heb je eraan? Animaty legt uit in deze handige blog ✔

De ongekende mogelijkheden met Youtube en jouw animatie

Allereerst: het maken van een animatievideo kent 'an sich' veel voordelen. Met een animatie verras je je doelgroep. Waarom? Animaties zijn leuk om naar te kijken, ze zijn verfrissend en houden de aandacht van kijkers makkelijker vast. Maar wist je dat je met de juiste kanalen ook nog eens een enorme doelgroep kan bereiken? Het plaatsen van een animatievideo op Youtube is bijvoorbeeld een ontzettend goed idee. In deze blog gaan we je uitleggen waarom dit een goed idee is!

Waarom Youtube gebruiken om je animatie te delen?

Wereldwijd kennen de meeste mensen het videokanaal Youtube. Een fantastische verzamelplek voor visuele content en zelfs muziek. Uiteraard is Youtube zeer geschikt voor het kijken van leuke filmpjes, het luisteren van muziek of het kijken van streams. Maar wist je dat je als bedrijf ook op een tactische manier gebruik kunt maken van Youtube? Dus niet alleen kattenfilmpjes werken goed..

Waarom een animatie maken en gebruiken als bedrijf?

Met een animatievideo laat je jouw doelgroep zien dat je op creatieve wijze werkt. Je kunt handige instructievideo's laten maken over je producten bijvoorbeeld. Of een leuke animatie-promotievideo! Met de animaties verras je jouw doelgroep. En wil je jouw animatievideo zo effectief mogelijk delen? Kies dan voor 'de grootste video-roeptoeter die wij kennen'!

Animatie plaatsen op Youtube: na Google grootste zoekmachine!

Youtube is immens populair. Zoals eerder aangegeven, maken de meeste mensen wereldwijd gebruik van Youtube. Het leuke van Youtube? Veel mensen vergeten dat Youtube niet alleen een website voor video's is, maar dat Youtube ook een zoekmachine is. Sterker nog: na Google is Youtube de grootste zoekmachine. Op Youtube worden maandelijks maar liefst 3 miljard zoekopdrachten (!) gedaan. Absoluut een goede plaats om video's te delen en daarmee enorm veel mensen te bereiken.

 

Niet alleen kattenfilmpjes scoren goed op YouTube..

Weleens gehoord van de SEO mogelijkheden met Youtube?

Juist omdat Youtube een zoekmachine is, kun je door het toepassen van goede SEO technieken beter gevonden worden. SEO staat in dit kader voor 'Search Engine Optimiation'. Door toepassing van de juiste zoektermen op de juiste plaats, wordt kort gezegd vindbaarheid verhoogd. Je 'komt hoger' in de zoekmachine. En ja: het is mogelijk om gebruik te maken van zoektermen op Youtube, hoewel het gaat om een videokanaal. Denk aan de titel van je animatievideo, Tags die je toevoegt en zelfs beschrijvingen van je animatievideo. In een volgend blog gaan we hier dieper op in met meer tips.

De eerste 48 uur zijn belangrijk..

Wanneer je een video plaats op YouTube zorg dan dat iedereen in je omgeving weet dat je dit hebt gedaan. Mail ze, bel ze of deel de link in WhatsApp groepen met vrienden. Waarom? De eerste 24 tot 48 uur zijn cruciaal voor het succes van je video, als je in deze periode zorgt voor ‘Views’ en ‘Likes’ dan zal YouTube je video een groter bereik geven, je bent immers populair!

Je animatie gevonden op Youtube? Zorg dat ze blijven kijken!

Is het je via (onder andere) SEO technieken gelukt om kijkers te trekken? Zorg er dan voor dat jouw animatievideo de kijkers vasthoudt. De inhoud moet dus treffend zijn. Hierbij is het goed om een duidelijk script te hebben vóórdat je een animatievideo maakt om op Youtube te plaatsen. Daarnaast is het goed om marktonderzoek te doen. Wat past goed bij de doelgroep die jij wilt bereiken? Hou je de aandacht van je kijker vast tot het einde van de video? Ook dat levert bonuspunten op, YouTube zal je video beter waarderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door tegen het einde een vraag te stellen en je kijkers uit te dagen: zorg dat ze reageren! Je houdt hiermee de aandacht langer vast. Deze tip heb ik van Bart van der Meer van Klik Proces, volg hem op YouTube, hij geeft dagelijks goede YouTube tips: https://www.youtube.com/channel/UCI3N9OgiFU9mg4NMg41rmuQ

Verschillende doelen voor animaties delen op Youtube

Met het delen van je animatievideo op Youtube kun je verschillende doelen nastreven. Denk aan de volgende doelen:

  • Verkoop. Met een goede promotievideo op Youtube, kun je conversies op je website aanzienlijk verhogen.
  • Informeren. Wil je vooral iets uitleggen aan je doelgroep? Dan is Youtube eveneens een goed kanaal hiervoor. Iedereen maakt er immers gebruik van.
  • Verhogen naamsbekendheid. Met Youtube bereik je enorme hoeveelheden mensen. Met een leuke animatievideo wordt naamsbekendheid verhoogd!

Een goede animatie laten maken? Kom in contact met Animaty

Een goed script voor een animatievideo is belangrijk. Daarnaast wil je uiteraard een mooie animatievideo. Wil je aan de slag met het maken van een goede animatievideo voor op Youtube (of anders)? Werk dan samen met een specialist. Animaty helpt je graag: neem contact met ons op en wij zorgen voor een fantastische animatievideo.

   - - -