Het gebruik van kleur in je Whiteboard Video

Het gebruik van kleur in je Whiteboard Video

De traditionele whiteboard video is zwart-wit, getekend op een board. Maar natuurlijk kun je prima gebruik maken van kleuren. Sterker nog, het is juist aan te raden want hierdoor leg je de juiste accenten in je verhaal.

Hoeveel kleuren zijn verstandig? En waar in je video pas je kleurgebruik toe? In deze blog gaan we hier dieper op in.

1. Hou het simpel.

Het is verleidelijk om vaak en veel kleuren te gebruiken maar hou het simpel. Juist door weinig kleuren toe te passen kun je perfect ergens extra de aandacht op leggen.

Drie spelregels:
Gebruik 2 kleuren in de hele animatie.
Gebruik niet in elk onderdeel of elke scène kleur.
Daar waar je kleur gebruikt doe het met mate.

2. Gebruik je huisstijl kleur.

Is dit een groene kleur? Gebruik dan deze kleur als ondersteunende kleur in je video. Niet alleen in het logo wat wordt getoond, maar bijvoorbeeld ook subtiel in alle elementen die direct te maken hebben met je bedrijf. Op deze manier kun je je merk continue en subtiel naar voren laten komen.

3. Gebruik kleur in je teksten.

In een whiteboard video kun je lekker veel tekst laten zien. Vaak gebeurt dit door de belangrijkste steekwoorden steeds te tonen, hiermee bouw je je verhaal op. Hier kun je best ver in gaan, er zijn uitstekende video’s waar de voice-over tekst bijna letterlijk wordt meegeschreven in de whiteboard video. Benoem welke teksten het aller-allerbelangrijkst zijn en geef deze een afwijkende kleur mee.

4. Foto’s met kleur.

Net als in een 2D animatie kun je ook in een whiteboard video foto’s laten zien, bijvoorbeeld productfoto's. Dit is een spannende keuze, want een foto bevat natuurlijk vaak veel verschillende kleuren. Ons advies is om ook hier kritisch te zijn. Foto’s Ja, maar maak het niet te bond. Een prima alternatief kan zijn om een foto te animeren, dus na te tekenen. Vaak brengt dit meer rust in de video.

5. Actie en emotie

Liefde, verdriet, succes, passie. Komen er in jouw verhaal emoties voor? Benadruk deze dan door ze in te kleuren. Een rood hartje in een voor de rest zwart-wit beeld trekt natuurlijk

   - - - -