Lengte versus onderwerp bij animatievideo’s

Hoe treft jouw animatie het beste doel? Een lange animatievideo? Of een korte video met een sterk onderwerp? Leer meer over dit onderwerp bij Animaty ✔

Steeds vaker wordt door bedrijven gebruik gemaakt van animatie. Met leuke animatie video's worden producten aangeprezen (promotie) of wordt op een leuke manier uitleg gegeven (explainer video). Maar wat werkt nu het beste voor jou? Een korte video? Of ga je voor een lange video? Het belangrijkste is dat jouw boodschap doel treft. Met de juiste animatievideo lukt dit ook vaak. Maar er zijn dan wel bepaalde overwegingen die je moet maken. Zo is het goed om te weten wat nu precies de juiste lengte is voor jouw animatievideo. Maar ook is de keuze voor de lengte 'een issue' in het kader van het onderwerp. Want op zich is kort vaak beter, maar dit geldt niet altijd. Bij sommige onderwerpen is een lange video beter.

'Shorter is better', maar waarom is dit precies?

Waarom is kort beter bij het maken van een animatievideo? Dit heeft te maken met de kortere concentratie span van mensen. Wil je een boodschap sterk overbrengen? zorg dan dat je het kort houdt. Mensen zitten niet te wachten op een video van 40 minuten! En zoals dit voor alles geldt, zijn er natuurlijk uitzonderingen.

Algemene delers voor de lengte van de video-duur van jouw animatie

Overweeg jij het maken van een animatievideo? Wij geven je graag wat tips met betrekking tot het kiezen voor lengte. Hieronder een leuk overzicht van welke lengte ongeveer past bij het soort video dat je maakt.

  • 'Over het bedrijf animatievideo': uit onderzoek is geleken dat een video van 30 tot 60 seconden dan het beste is.
  • 'Hoe is het gemaakt'? Over het algemeen vindt men een video van 1 tot 3 minuten dan het fijnst.
  • 'Product demonstratie': uitleg video's kunnen het beste tussen de 1 en 3 minuten zijn.

Wanneer ga je voor een lange animatievideo?

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, is een video waarin je uitleg geeft over een product bij voorkeur iets langer. Hier gaat de voorkeur dus uit naar 1 a 3 minuten. Maar dit klinkt nog steeds best wel kort. Hoewel dit voor de beleving vaak niet zo is, zijn er zeker onderwerpen waarbij de lengte van je video echt wat langer mag. Hierbij is het wellicht goed om een voorbeeld te geven: een uitlegvideo over pensioen.

Pensioen is een onderwerp waar veel over te zeggen is. De kranten staan er vol mee. Wordt de pensioenleeftijd verhoogd? Of wordt de pensioenleeftijd juist lager voor mensen met een zwaar beroep? Is de pensioenpot vol of juist leeg? Nu is het in het kader van deze blog helemaal niet nodig om meer te weten van dit onderwerp. Maar stel dat je hier wel meer over zou willen weten. Hoe fijn is het dan om een duidelijke 'explainer animatie' hierover te kijken? En hoewel kort in veel gevallen beter is, is het waarschijnlijk niet mogelijk om zo'n lastig onderwerp uit te leggen binnen 3 minuten. Maar houd het ook bij dit soort video's relatief kort: 10 minuten is zat!

Uitleg animatie algemeen: een aantal trends van het moment

Animatie is populair. Veel bedrijven gebruiken het. Nu weten we dat een korte video vaak beter is voor het duidelijk overbrengen van een bepaalde boodschap. Wil je echt iets uitleggen? Dan is lang prima als lengte voor een animatievideo. Nu is het leuk om nog even wat huidige animatie trends te bespreken!

1. Authentieke animatie

Zorg dat je een authentieke animatievideo laat maken. Een video die aansluit op jouw bedrijf en boodschap. Werk met een professional om dit te bewerkstelligen!

2. Motion graphics

Niet alleen animatievideo's treffen doel: ook motion graphics voor op de smartphone of computer zijn goed voor het overbrengen van een boodschap.

3. 2D animatie!

2D animatie is weer helemaal in! Lekker duidelijk en overzichtelijk.

4. Handig gebruik maken van sociale media

Heb je dé animatievideo? Zorg dan dat je handig gebruik maakt sociale media. Deel je video's op de juiste kanalen en zorg dat al je connecties hem te zien krijgen!

Een explainer video, een promotie animatie of iets anders? Animaty levert wat jij zoekt!

Wil je aan de slag met een expert op het gebied van animatievideo's? Schakel dan de hulp van Animaty in. Neem contact op met ons en wij zorgen dat jij een top video krijgt!

   - - - -