Skip links

Over Animaty & klanten aan het woord

Over ons

Elke dag maken we met veel liefde en plezier animaties. In allerlei soorten en maten en voor fantastische klanten. Op deze pagina lees je meer over wie we zijn en waarom en hoe we animaties maken.

Animaty is opgericht in 2017. Relatief kort geleden maar in ons team gaat de voorliefde voor animaties bij ons allemaal terug tot toen we nog kind waren. Pas later hebben we begrepen dat animaties niet alleen leuk zijn, maar ook bijzonder krachtig. Krachtig om impact te maken en om te zorgen dat jij je boodschap goed kunt overbrengen.

Meet the team

Gerald

Rajat

Taani

Mick

Waarom laat je een animatie maken?

Met een animatie of video LAAT JE ZIEN wat je doet en je kunt op een effectieve manier iets eenvoudig uitleggen. Daarnaast is het is een uitstekend middel om je online zichtbaarheid te vergroten.

Beelden zijn onweerstaanbaar aantrekkelijk voor de hersenen, je boodschap wordt onthouden en het levert je een hogere conversie op.

Animaties voor elke branche

We zijn blij met al onze opdrachtgevers. Zo divers en veel verschillende branches. Denk hierbij aan zorg, overheden en ook MKB bedrijven en webwinkels. Allemaal bedrijven die iets willen laten zien. En als animatie daarvoor de beste manier is, laten we dan gaan samenwerken! Soms is video trouwens een betere manier, als dat zo is zullen we dat eerlijk zeggen en je doorverwijzen naar de juiste specialist daarvoor.

Ook werken we graag samen met communicatie- en reclamebureaus. Zij bedienen de klant, wij werken – vaak op de achtergrond – aan sterke animaties die bijvoorbeeld worden gebruikt binnen een specifiek, online project.

Drie verschillende stijlen als basis

We werken met 3 verschillende stijlen: 2D Explainer, 2D Animated en Whiteboard. De kans is dus groot dat er een passende stijl tussen zit. En is dat niet het geval dan verwijzen we je met een glimlach door naar een concullega, want elk bureau legt net weer andere accenten.

We doorlopen bij elke animatie dezelfde stappen, dit zorgt voor structuur en duidelijkheid. Dit begint met een brainstorm wat leidt tot een script wat wordt omgezet in een storyboard wat vervolgens wordt geanimeerd. Bij elke stap is er genoeg tijd en ruimte om bij te sturen, hou dus je agenda een beetje leeg als we gaan samenwerken, we hebben jouw input en ideeën nodig, sterker nog: dat is noodzakelijk!

(Bijna) geen animatie zonder voice-over. Meestal gaat een animatie de deur uit voorzien van een vrolijke, serieuze, charmante, betrouwbare, zakelijke of enthousiaste stem. In elke taal die je maar wenst. En soms is het beter dat jij zelf de voice-over bent, ook dat kan, we duiken dan de studio in en maken er samen iets prachtigs van.

Doelen van een animatie

Veel van onze klanten hebben een wens of een droom. Vaak bestaat het nog niet en ligt het in de toekomst. Animatie werkt dan beter dan video omdat je alles kunt creëren wat tot dan toe slechts bestaat in je brein of op papier.

Een animatie kan verschillende doelen hebben en het is aan ons om dit op een prachtige manier te visualiseren zodat jij je doel bereikt. Een doel kan zijn informatie overbrengen, zorgen voor engagement, hogere conversie, kennis overbrengen, contact met kwalitatief betere leads, de branding van je bedrijf versterken of mensen aanzetten tot een bepaalde actie.

Wanneer laat je een animatie maken

Dat kan om erg verschillende redenen. Een aantal voorbeelden uit onze praktijk:

  • Je hebt een voetbalclub en je wilt laten zien hoe bijzonder jullie jeugdbeleid is..
  • Je wilt laten zien hoe je pleegouder wordt en wat hierbij komt kijken..
  • Je wilt een nieuw toeristisch gebied in NL op de kaart zetten..
  • Je hebt een uniek Canvas model en wilt dat klanten dit sneller begrijpen..
  • Je wilt laten zien wat autisme inhoudt..
  • Je wilt laten zien wat echte klantenondersteuning inhoudt..
  • Je wilt als scholengemeenschap je toekomstplannen beter uitdragen naar ouders en personeel..

Kunnen jullie alles animeren?

Wij maken alles wat jij kunt bedenken. Wil je een grote oerang-oetan die hangend onder een helikopter het Wilhelmus zingt? Wij animaren het. We werken niet met standaardpakketten, maar met programma’s als Photoshop, Illustrator en After Effects om zo elke animatie bijzonder te maken. En met de hand, vaak begint het daar. Simpelweg met een potlood en een leeg A-4’tje.

Hierdoor hoeven we zelden ‘Nee’ te verkopen en zijn onze klanten blij met het werk wat we voor ze mogen doen.

Sound-design of maak je animatie interactief

Wij maken animaties en voorzien deze van leuke extra’s. Wat dacht je van sound-design, passende geluiden toevoegen zodat de animatie nog krachtiger wordt. Of we voegen een inhoudsopgave aan een animatie toe, handig als de animatie langer is en uit meerdere onderdelen bestaat. Of we maken de animatie meertalig, zodat ook je Duitse klanten met een glimlach je verhaal kunnen bekijken. En wat te denken van YouTube? Als je je animatie op YouTube plaats – na Google de grootste zoekmachine ter wereld – dan is het handig als je video geoptimaliseerd is en daardoor beter vindbaar zal zijn. We helpen graag.

Liefde voor animaties

We werken niet alleen voor onze klanten maar vinden het ook leuk om te experimenteren met eigen werk. Zo hebben we dit jaar de Week van de Whiteboard georganiseerd en wat te denken van onze zomerserie waarin we markante Groningse gebouwen in een animatie hebben omgetoverd. En om zelf te laten zien wat we doen bloggen we regelmatig en ook kun je ons e-book gratis downloaden vanaf deze site.

Neem contact op

Ben je enthousiast en wil je van start? Of wil je weten wat een animatie voor jou kan betekenen? Of heb je een ruw idee en wil je eens sparren?

Twijfel niet maar stuur ons een berichtje, vraag een offerte aan of bel Gerald op 06-15282397.

Tot ziens!

Klanten aan het woord

Onze opdrachtgevers