YouTube optimalisatie voor je animatie video

Als je een video plaats op YouTube of Vimeo dan is het belangrijk dat je de video de juiste textuele informatie meegeeft. Anders zul je simpelweg niet gevonden worden, ook niet in Google.

Hierbij een paar tips om te zorgen dat je video goed vindbaar wordt. Deze opsomming is zeker niet volledig, maar zie dit maar als een goede basis:

  1. Bedenk een pakkende, maar vooral relevante titel.
  2. Verwerk de belangrijkste 2 zoekwoorden in de titel.
  3. Maak de titel niet te lang, maximaal 68 karakters.
  4. Zorg dat de titel RELEVANT is. Geen trucjes. Met trucjes zorg je misschien voor meer kijkers maar dit heeft ook een negatieve op je ‘watch-time performance, en hier krijg je strafpunten voor.
  5. Kies zorgvuldig een thumbnail. Op basis hiervan zullen veel bezoekers besluiten of ze je video gaan bekijken.
  6. Een thumbnail is minimaal 640x360 pixels.
  7. Check je thumbnail op zowel een groot als een klein (smartphone) scherm.
  8. Maak een omschrijving van ongeveer 2 zinnen. Hou er rekening mee dat de omschrijving niet alleen platte tekst bevat wat nodig is om je video te indexeren maar deze wordt ook weergegeven in de zoekresultaten. Tip: stel een vraag in de omschrijving. Ook hier: wees relevant, omschrijf op welke vraag of probleem je video antwoord geeft.
  9. Schrijf een aantal zoekwoorden op en plaatst deze als zogenaamde Tags. Heb je meerdere tags die bij elkaar horen? Plaats deze dan tussen “”. Zet de belangrijkste tags vooraan.
   - -