Animatie SEO tip: omschrijving

Wanneer je je animatie (of video) op YouTube of Vimeo plaats neem dan even de tijd om de titel, de omschrijving, de tags en de thumbnail netjes op orde te maken.

Vooral de omschrijving is belangrijk. Maak een omschrijving van tussen de 500 en 800 woorden. YouTube maakt gebruik van een ‘Show more’, de eerste 2 zinnen van je omschrijving moeten daarom de aandacht trekken.

Hou er rekening mee dat de omschrijving niet alleen platte tekst bevat wat nodig is om je video te indexeren maar deze wordt ook weergegeven in de zoekresultaten. Schrijf dus een omschrijving die prettig leest, niet eentje die goed scoort. 

Tip: stel een vraag in de omschrijving. Ook hier: wees relevant, omschrijf op welke vraag of probleem je video antwoord geeft. 

Plaats de belangrijkste zoekwoorden vooraan in de omschrijving en plaats deze ook in de titel. Gebruik Google Trends en Google Keyword planner om je zoekwoorden te verrijken.

Doe bovenstaande gelijk als je de video plaatst. Dus wacht hier niet mee. Waarom? Binnen 48 uur zal je video geïndexeerd zijn, aanpassingen die je daarna hebben minder waarde.