Waarvoor kun je een animatie gebruiken?

Met een uitleganimatie kun je je bedrijf of product LATEN ZIEN & iets kort-en-krachtig vertellen aan je kijkers/bezoekers of klanten.

Ik ben niet objectief, maar in mijn ogen kan elke ondernemer aan animatie gebruiken om iets te presenteren, uit te leggen of te promoten. Hieronder 10 voorbeelden van bedrijven die een animatie of whiteboard video gebruiken om hun klanten & doelgroepen te informeren:

1. Sportschool: voordelen jaarabonnement, laat in een animatie zien waarom dit een gelukkiger klant oplevert.

2. Websitebouwer: laat in een animatie zien welke stappen je doorloopt om samen met de klant tot een succesvolle website te komen.

3. Schrijver: presenteer je nieuwe boek en laat in een korte animatie de verhaallijn zien.

4. Goede doelen organisatie: laat zien & vertel voor bij welke projecten donaties terecht komen.

5. Dermatoloog: benoem de voordelen van een behandeling met je klant in een explainer animatie, waarom wordt de huid er gezonder van?

6. Verzekeraar: laat zien welke stappen een klant moet doorlopen om een verzekering af te sluiten.

7. Financieel adviseur: laat zien in een animatie wat je onderscheidt van je concurrenten. Waarom kiezen klanten voor jou?

8. Afhandeling aarbevingsschade: laat zien welke stappen bewoners moeten doorlopen om aardbevingsschade aan te vragen en op welke manieren bewoners verder geholpen kunnen worden.

9. Onderwijs: laat in een whiteboard video zien hoe een studie eruit ziet, wat gaat een student leren en waar wordt hij/zij voor opgeleidt?

10. Online seminar: vertel in een animatie wat er in het seminar aan bod komt en waarom mensen dit niet mogen missen.