Wat kost het laten maken van een animatie

Met een goede animatie informeer je & zet je aan tot actie. 

Maar wat kost het laten maken van een animatie? En welke factoren hebben invloed op de prijs?

Om met het laatste te beginnen:

De lengte: de magische 60 seconden is vaak het uitgangspunt als we het gaan hebben over de lengte van een animatie. Maar wie is de doelgroep en op welke manier zal de animatie vertoond getoond worden? Is het gericht op verkoop of meer gericht op uitleg?

Tekenstijl: Kleur of zwart-wit? Werken met een whiteboard en wat meer tekst? Of volledig in kleur en met meer beweging en andere manieren voor storytelling? Wij werken met 3 stijlen, de een wat meer complexer dan de andere, dat heeft dus ook invloed op de prijs. En elke animatie is maatwerk, we werken dus niet met Doodly-achtige tools (snel en stock..)

Realiteit: Hoe realistisch moeten de beelden zijn? Wil je dat de karakters lijken op echte personen? We kunnen alles animeren en realistische beelden maakt een animatie leuker & geloofwaardiger.

Hoeveel details: als het gaat om details dan heeft dat invloed op elk element in een animatie. Een voorbeeld: een bloempot kun je abstract tekenen, stilstaand en in dezelfde kleuren of we maken van elke bloempot een feestje met unieke kleuren en eigen bloemen die bewegen op de wind.

Voice-over: Je animatie heeft een voice-over nodig! Bij een voice-over gelden vaak prijzen per X aantal woorden. Ik werk samen met voicebooking.com (vaste prijzen) maar de studio induiken en je eigen stem gebruiken kan ook heel goed werken. Hier in Groningen is Kudo Studios een geweldige opname studio.

Sound-design: wil je het geluid van een waterval horen als je door de rimboe loopt of het geluid van kinderstemmen op een schoolplein? Bij elk verhaal horen bepaalde geluiden en het maakt de animatie een stuk levendiger.

Gewenste planning: moet het morgen klaar zijn? Of is er geen enorme haast? Ook dit kan invloed hebben op de prijs..

OK, je weet nu beter hoe we tot een prijs komen. Maar wat is dan de prijs zelf? Als je een maatwerk animatie van ongeveer 60 seconden laat maken met voice-over dan is een realistische vanaf prijs 2500-3000 euro. 

Peanuts natuurlijk als je ook weet dat 67% van de mensen aangeeft dat een animatie hun keuze voor aankoop heeft vereenvoudigd…