Wat kost het laten maken van een animatie?

Hoe komt de prijs van een animatie tot stand

Met een goede animatie informeer je & zet je aan tot actie.

Maar wat kost het laten maken van een animatie? En welke factoren hebben invloed op de prijs? We beginnen met het laatste.

Zit je vol ongeduld en wil je gewoon de prijs weten scroll dan snel door naar beneden.

Niet elke animatie is gelijk en de ene animatie is wat complexer dan de andere. Lees hoe de prijs tot stand komt.

✅ De lengte: de magische 60 seconden is vaak het uitgangspunt als we het gaan hebben over de lengte van een animatie. Maar wie is de doelgroep en op welke manier zal de animatie vertoond getoond worden? Is het gericht op verkoop of meer gericht op uitleg?

✅ Tekenstijl: Kleur of zwart-wit? Werken met een whiteboard en wat meer tekst? Of volledig in kleur en met meer beweging en andere manieren voor storytelling? Wij werken met verschillende basisstijlen, de een wat meer complexer dan de andere, dat heeft dus ook invloed op de prijs. Oja, elke animatie is maatwerk, we werken dus niet met Doodly-achtige tools (snel en stock..)

✅ Realiteit: Hoe realistisch moeten de beelden zijn? Wil je dat de karakters lijken op echte personen? We kunnen alles animeren en realistische beelden maakt een animatie leuker & geloofwaardiger.

✅ Hoeveel details: als het gaat om details dan heeft dat invloed op elk element in een animatie. Een voorbeeld: een bloempot kun je abstract tekenen, stilstaand en in dezelfde kleuren of we maken van elke bloempot een feestje met unieke kleuren en eigen bloemen die bewegen op de wind.

✅ Voice-over: Je animatie heeft een voice-over nodig! Bij een voice-over gelden vaak prijzen per X aantal woorden. Wij werken samen met voicebooking.com (vaste prijzen) maar de studio induiken en je eigen stem gebruiken kan ook heel goed werken. Hier in Groningen is Kudo Studios een geweldige opname studio.

✅ Sound-design: wil je het geluid van een waterval horen als je door de rimboe loopt of het geluid van kinderstemmen op een schoolplein? Bij elk verhaal horen bepaalde geluiden en het maakt de animatie een stuk levendiger.

✅ Gewenste planning: moet het morgen klaar zijn? Of is er geen enorme haast? Ook dit kan invloed hebben op de prijs.

OK, je weet nu beter hoe we tot een prijs komen. Maar waar hebben we het over in Euro’s?

Een maatwerk animatie in 2D Explainer en 2D Animated stijl van 60 seconden kost tussen de € 2500,- & € 4000,-.
Animaties in de motion-graphic stijl en whiteboard stijl kosten tussen de € 1500,- & € 2500,-.

Peanuts natuurlijk als je weet dat 67% van de mensen aangeeft dat een animatie hun keuze voor aankoop heeft vereenvoudigd. En dat na 30 dagen 80% van de kijkers zich nog de boodschap in je animatie herinnert.

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

We werken met vaste all-in prijzen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En met onbeperkt aantal revisies/feedbackrondes bij elke animatie. We gaan door totdat jij meer dan tevreden bent!

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Wij ook! Stuur ons een berichtje en we nemen contact op. Of bel gelijk met Gerald: 06-15282397.