Wat maakt een animatievideo complex (of juist niet)?

Een animatie kun je zo complex maken als je zelf wilt. In deze bijdrage een paar voorbeelden:

  • Gebruik van maatwerk: maatwerk kan op veel manieren, wil je jezelf bijvoorbeeld terugzien in de video? Dat kan, het maakt de animatie gelijk aantrekkelijker!
  • Voice-over in meerdere talen: werk je internationaal? Dan is het handig om je animatievideo ook meertalig te maken. Nog handiger: stem de video af op de cultuur van het land, denk hierbij aan laten zien van voedsel of kleding gebruik.
  • Veel beweging in elke scène: in elke scène kunnen verschillende elementen bewegen. Denk aan lopende karakters, stromend water of een tikkende klok. Ook belangrijk: hoe beweegt de camera en op welke momenten zoomen we in om bepaalde details te laten zien?
  • Ondertiteling afwijkend van voice-over: soms is het handig om de ondertiteling niet 1op1 hetzelfde te doen als dat wat de voice-over zegt. Bijvoorbeeld om te kunnen werken met kortere zinnen of om het accent net even anders te leggen.
  • Veel details in elke scene: naast beweging bepalen de details in een still of scene hoe complex deze scene is. Stel je laat een chirurg zien die een operatie uitvoert. Je kunt alleen de chirurg tonen aan het bed, maar nog mooier is om ook alle apparatuur uit te tekenen en te tonen in de animatie.
   -