Welke effecten kan een goede animatievideo hebben?

Een animatie kan veel opleveren. Ook sterk afhankelijk van HOE je de animatie gaat inzetten..

De effecten die we bij onze klanten zien zijn duidelijk: een animatie werkt. 

Als je een animatie wilt gebruiken is het goed om te benoemen wat jouw verwachting is, waar moet de animatie voor gaan zorgen? Wat moet een animatie opleveren voor jouw bedrijf?

Denk hierbij aan:

  • Ik wil vooral informatie overbrengen en mijn doelgroep beter informeren.
  • Ik wil engagement. Een animatie is leuk om naar te kijken en dat gevoel wil ik overbrengen.
  • Ik wil dat mijn boodschap onthouden wordt. De combinatie van beeld, tekst en geluid zorgt hier zeker voor.
  • Ik wil conversie. Na het zien van de animatie moeten kijkers overgaan tot actie! Heel geschikt voor webwinkels bijvoorbeeld.
  • Ik wil sec kennis overbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een animatie die je aanbiedt binnen een e-learning omgeving.
  • Ik wil contact met nieuwe leads. Een animatie kan hier op verschillende manieren bij helpen. Gebruik de animatie bijvoorbeeld op je stand als je een beurs hebt. Mensen blijven staan en gaan het gesprek met je aan.
  • Ik wil mijn Branding versterken. Partijen als Amazon, Coka-Cola (en vele anderen) kiezen er bewust voor om een animatie onderdeel te laten zijn van alle marketing uitingen.
  • Ik wil meer omzet. Ook dat kan. Natuurlijk zorgen bovenstaande voorbeelden direct of indirect voor meer omzet. Het belangrijkste is dat je origineel bent & dat de boodschap in een animatie goed wordt onthouden. Dat levert voor elke kijker een prettige ervaring op en een positieve associatie met je product, dienst of bedrijf.
   -