5 Whiteboard video tips

Daar waar de meeste animaties gebruik maken van storytelling is dit bij whiteboards animaties vaak wat anders, deze zijn meer recht-door-zee. Zelf vind ik het wel een hele gave stijl als je..

1. GROOT denkt!

Ken je de tool Prezi (een concurrent van Powerpoint)? Hiermee kun je steeds verder uitzoomen en nieuwe verbanden leggen. Je ziet bijvoorbeeld eerst de aarde en door uit te zoomen verschijnen andere planeten in het heelal. In een whiteboard kun je dit goed toepassen.

2. Subtiel gebruik maakt van kleuren

Gebruik van kleuren zijn prima, zolang je dit doet om accenten te leggen. Maak er geen verfwinkel van waar alle kleuren van de regenboog voorbij komen. De basis is dus zwart-wit en wil je iets laten opvallen, geef het dan kleur.

3. Gebruik maakt van ‘interconnected drawings’

Letterlijk verbinding tussen je tekeningen. Je laat verbanden zien. Geen losse scènes maar denken vanuit 1 groot moodboard. 

4. Accenten legt met tekstgrootte 

Is het belangrijk? Maak het groot! In een whiteboard video is het makkelijk om accenten te leggen door te spelen met de grootte van de teksten. Je laat hiermee zien wat belangrijk is en wat ondersteunend is. 

5. Werkt met bewegingen/Keep it moving!

Werk wel met beweging, dit kan al door het gebruik van ‘de hand’ in een whiteboard video maar ook door je karakters of elementen bewegingen mee te geven.

   -

Leave a comment