Animatie video laten maken

Met een animatie wordt je boodschap professioneler, simpeler en effectiever overgebracht.

Weet je dat je tot 54% meer bereik hebt met video animaties? En dat na 30 dagen 80% van de kijkers zich nog de boodschap in je animatie herinnert? Dat noemen wij de kracht van een animatie! 

Vertel je verhaal met een animatie

Met een animatie laat je een kort verhaal zien aan je kijkers. En verhalen zijn een vorm van marketing die voor de hersenen onweerstaanbaar aantrekkelijk zijn. Wie een verhaal vertelt, plaats emoties en ideeën rechtstreeks in het brein van zijn toehoorders.

Aartjan van Erkel, auteur van ‘Verleiden op internet’ zegt hierover: ‘Veel ondernemers twijfelen over het vertellen van HUN verhaal, want wie zit hier nu op te wachten?

Vergis je niet: je klanten zitten erop te wachten! Je verhaal geeft vertrouwen, triggert emoties, het is leerzaam, het is entertainment & klanten sluiten jou hierdoor in hun hart. Je verhalen kunnen klanten voor het leven opleveren’.

Vertel dus jouw verhaal. En laat het zien. Je bezoeker onthoudt namelijk slechts 10% van wat hij hoort, maar 68% van wat hij ziet.

Resultaten van een animatie

Een animatie is zo krachtig als Arnold Schwarzenegger in zijn beste dagen. Wist je dat:

  85% van de informatie die naar je brein wordt gestuurd is visueel en je doelgroep onthoudt 90% van jouw verhaal.
  Je tot 3x beter opvalt met originele content.
  34% hogere ROI door de kracht van een animatie.
  Je bent tot 84% beter zichtbaar.

Animaties voor elke branche

We zijn blij met al onze opdrachtgevers. Zo divers en veel verschillende branches. Denk hierbij aan zorg, overheden en ook MKB bedrijven en webwinkels. Allemaal bedrijven die iets willen laten zien.

En als animatie daarvoor de beste manier is, laten we dan gaan samenwerken! 

Je valt 3x beter op met originele content

Met een animatie neem je veel onduidelijkheid weg bij je potentiele klanten. Je bent beter zichtbaar en vindbaar. Maak een grote impact bij je doelgroep met een mooie, attractieve en succesvolle animatie!

Verschillende stijlen en maatwerk

We werken met verschillende animatiestijlen en wij animeren alles wat je kunt bedenken!

Hieronder een overzicht van de verschillende animatiestijlen die we als basis gebruiken voor jouw animatie.

2D Explainer animatie

Met deze handgetekende stijl kan je meer de ruimte in werken. Het oogt speels en is perfect voor het visualiseren van o.a. customer journeys. Perfect voor animaties met een verhalende opzet.

Explainer animaties zijn 100% met de hand getekend. Alle elementen zijn maatwerk waardoor we al je wensen kunnen omzetten in prachtig animerend beeld.

Deze animatiestijl is artistiek & ambachtelijk.

2D Animated animatie

Wat wil je vertellen met een 2D Animated Video? Dit kan bijvoorbeeld een verhaal zijn over je bedrijf, introductie van een nieuw product, een proces uitleggen, een innovatief idee pitchen of een korte promo animatie. 2D Animated Video’s worden in je eigen huisstijl gemaakt en er is veel maatwerk mogelijk.

Deze animatie stijl is kleurrijk & modern.

Whiteboard animatie

Met een Whiteboard video heb je veel ruimte voor tekst, foto’s & bijvoorbeeld opsommingen. Een hand kan in beeld de illustraties tekenen. Wil je een rustiger vorm dan kan dit ook digitaal geanimeerd.

De basis van een Whiteboard Video is zwart-wit, maar door kleuraccenten toe te voegen leggen we bijvoorbeeld nadruk op bepaalde teksten of wordt je huisstijl beter naar voren gebracht. 

Deze animatie stijl is zwart-wit & informatief.

Motion-graphic animatie

Met motion graphic breng je beweging aan in stilstaande beelden, dit kan van alles zijn, denk aan illustraties, grafieken, logo’s. Met motion graphic leg je meer de nadruk op informatie en de feitelijke  boodschap. Dit werkt bijvoorbeeld goed als je je bedrijf wilt gaan pitchen in 30 seconden. Of als je zakelijke informatie – denk aan een jaarplan of ondernemingsplan – op een frisse manier wilt presenteren.

Motion graphic video’s zijn perfect voor datavisualisatie. 

Deze animatie stijl is zakelijk en to-the-point.

Extra’s: voice-overs & sound-design

Animatie video’s kunnen we op een aantal manieren aantrekkelijker en slimmer maken.

Voice-overs

Met een keuze uit ruim 200 voice-over heb je altijd de juiste stem voor je eigen animatie. Zelf een voice-over aanleveren kan ook.

Sound-design

Met sound-design maken we animaties levendiger en leuker. Het toevoegen van geluiden versterkt de kracht van de animatie .

Ondertiteling & Audiodescriptie

We kunnen je animatie toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking of ondertitels toevoegen.

Interactieve animaties

Een vraag stellen aan de kijker? De kijker zelf de route in de animatie laten bepalen? Dit kan met een interactieve animatie.

E-learning

Animaties maken ingewikkelde onderwerpen eenvoudig en begrijpelijk en daarom is het een perfecte ondersteuning tijdens e-learning trajecten.

Marketing

Je animatie plaatsen op YouTube en Vimeo en zorgen dat deze goed en op de juiste manier vindbaar is, zowel organisch als via advertenties.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Heb je interesse om een animatie te laten maken? Vraag dan een offerte aan en ontvang binnen 24 uur alle informatie over de mogelijkheden, werkwijze en prijzen.