Het maken van een animatie – de te nemen stappen

Concept & Script van je animatie

Aan de basis van de animatie staat je verhaal. Wat wil je vertellen? Dit kan bijvoorbeeld een verhaal zijn over je bedrijf, een nieuw product, een bedrijfsproces, een innovatief idee, een uitleg, een training. Van alles eigenlijks,

Een verhaal kan conceptueel zijn of al (deels) uitgewerkt in een script of verhaallijn.

Bij de intake gaan we hier dieper op in, eindresultaat is een pakkend script en duidelijkheid over de manier van presenteren.

Maken van een animatie storyboard

Het storyboard laat zien hoe de animatie wordt ingedeeld & welke karakters en stijl(en) worden gebruikt. Ook wordt bepaald waar welke tekst wordt getoond.

Bij deze stap hoort ook de keuze van de juiste stem-acteur en welke achtergrondmuziek de animatie gaat gebruiken.

De animatie is nu klaar om in productie te gaan.

Productie van je animatie

De animatie wordt gemaakt, afhankelijk van de complexiteit van de animatie duurt dit 2 tot 4 weken.

We laten je de animatie zien en doorlopen welke aanpassingen gedaan moeten worden. Dit kunnen textuele aanpassingen zijn, aanpassingen in volgorde van de scènes of bijvoorbeeld verbeteringen van karakters of tekeningen. In een 2e revisieronde worden de puntjes op de i gezet.

Je animatie is nu klaar om getoond te worden aan de buitenwereld.

De juiste voice-over bij je animatie

Een  professionele voice-over is het sausje over je animatie. Je hebt de keuze uit een groot aantal Nederlandse voice-over, maar andere talen zijn mogelijk, ruim 30!

De voice-over is een stemacteur die de animatie inspreekt als deze uit productie komt. Heel bepalend voor de sfeer die de animatie moet meekrijgen.

Sound-design & muziek

Met sound-design kunnen we geluiden toevoegen om zo onderdelen of gebeurtenissen in de animatie extra te versterken. De juiste achtergrondmuziek zorgt voor balans en ritme in je animatie.

Je feedback is waardevol

Als de animatie klaar is horen we graag wat je van het eindresultaat vindt & je mening over de samenwerking.

Voor ons belangrijk om te horen en hiervan te leren.

Tevreden klanten zijn het belangrijkste, dit zie je bijvoorbeeld terug in het aantal revisies, 2 is altijd het uitgangspunt maar het kan voorkomen dat meer aanpassingen gewenst zijn om de animatie perfect naar wens te krijgen.