Gebruik de kracht van een animatie

Show, Don’t Tell. Een gevleugelde uitspraak onder schrijvers
en filmmakers. Laat zien wat je doet.

Animaty maakt animaties voor je. Animaty's met voice-over, interactief en in verschillende stijlen. In elke taal die je wilt en op maat gemaakt. Mooi, effectief en succesvol.

Waarom een animatie?

Animaty's leggen complexe onderwerpen origineel en eenvoudig uit. Ze vergroten je online zichtbaarheid enorm.

Welk verhaal ga jij vertellen?

Wie een verhaal vertelt, plaats emoties en ideeën rechtstreeks in het brein van zijn toehoorders. En dat is nóg effectiever als je je verhaal laat zien.

Onweerstaanbaar aantrekkelijk

Animaties zijn onweerstaanbaar aantrekkelijk voor de hersenen, je boodschap wordt onthouden en het levert je een hogere conversie op.

Een animatie laten maken

Leuk dat je nadenkt om een animatie te laten maken. Lees hieronder hoe je animatie eruit kan komen te zien en wat onze werkwijze is.

Verschillende animatiestijlen

We werken met 3 verschillende stijlen: 2D Explainer, 2D Animated en Whiteboard. De kans is dus groot dat er een passende stijl tussen zit. Welke stijl het beste bij jouw past is afhankelijk van het onderwerp, doel en doelgroep. We adviseren je hier graag over.

Elke stijl is de basis qua uitstraling. Hierbinnen wordt een maatwerk animatie gemaakt.

Lees meer

Maatwerk

Wij animeren alles wat jij kunt bedenken. Wil je een grote oerang-oetan die hangend onder een helikopter het Wilhelmus zingt? Wij animaren het.

We werken niet met standaardpakketten, maar met programma’s als Photoshop, Illustrator en After Effects om zo elke animatie bijzonder te maken. En met de hand, vaak begint het daar. Simpelweg met een potlood en een leeg A-4’tje.

Werkwijze

We doorlopen bij elke animatie dezelfde stappen, dit zorgt voor structuur en duidelijkheid. Dit begint met een brainstorm wat leidt tot een script wat wordt omgezet in een storyboard wat vervolgens wordt geanimeerd.

Je kunt op elk moment je input geven. En je feedback, hiervoor werken we met slimme tools als Invisionapp en Frame.io.

Lees meer

Leuke extra's

Elke animatie kan nog mooier of slimmer worden gemaakt met leuke extra's. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voice-overs

Met een keuze uit ruim 200 voice-over heb je altijd de juiste stem voor je eigen animatie. Zelf een voice-over aanleveren kan ook.

Sound-design

Met sound-design maken we animaties levendiger en leuker. Het toevoegen van geluiden versterkt de kracht van de animatie .

Ondertiteling & Audiodescriptie

We kunnen je animatie toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking of ondertitels toevoegen.

Interactieve animaties

Een vraag stellen aan de kijker? De kijker zelf de route in de animatie laten bepalen? Dit kan met een interactieve animatie.

E-learning

Animaties maken ingewikkelde onderwerpen eenvoudig en begrijpelijk en daarom is het een perfecte ondersteuning tijdens e-learning trajecten.

Marketing

Je animatie plaatsen op YouTube en Vimeo en zorgen dat deze goed en op de juiste manier vindbaar is, zowel organisch als via advertenties.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen. Heb je zelf een vraag neem dan gerust contact op.

Wat is een uitleganimatie?

Een uitleganimatie verheldert ingewikkelde concepten in een paar seconden. Je kunt je bedrijf of dienst of product LATEN ZIEN & iets kort-en-krachtig uitleggen aan de kijker.

Wordt een animatie goed onthouden?

Je bezoeker onthoudt slechts 10% van wat hij hoort, maar 50% van wat hij ziet & je kunt tot een 70% hogere conversie krijgen omdat je LAAT ZIEN wat je doet.

Hoeveel woorden passen in 1 minuut?

Een animatie van 60 seconden bevat ongeveer 130 woorden bij een gemiddelde leessnelheid.

Kan een animatie meertalig?

Ja! Zowel voice-over als ondertiteling kan in circa 30 talen. Ook kunnen we helpen bij vertalen van scripts en teksten.

Is een animatie goed voor mijn vindbaarheid?

Google (en ook andere zoekmachines) zijn gek op video content, dit betekent dat pagina’s MET een hogere ranking krijgen dan pagina’s ZONDER. Daarnaast hebben animaties een grote ‘aaibaarheidsfactor’: bezoekers/mensen vinden het leuk en zijn sneller (in vergelijking met een textueel bericht) geneigd je animatie te delen. Ook dit vindt Google prettig, het zorgt voor meer links en bezoekers naar bijvoorbeeld je website. Last but not least: publiceer je video of animatie op YouTube. YouTube is naast eigendom van Google ook de een-na grootste zoekmachine. De ranking in YouTube heeft direct invloed op de ranking in Google, en daarnaast wordt YouTube steeds vaker gebruikt als zoekmachine. Met video en de juiste optimalisatie is de kans groter dat een website gevonden wordt doordat de video in de zoekresultaten van YouTube verschijnt, of doordat de video zorgt voor een hogere ranking in Google.

Animatie van de maand

Voor de Rijksuniversiteit Groningen hebben we deze animatie gemaakt waarin we Anna volgen, wetenschapper van de Bioproduct Engineering Research Groep..

Klanten aan het woord

We zijn blij met al onze opdrachtgevers. Zo divers en veel verschillende branches. Denk hierbij aan zorg, overheden en ook MKB bedrijven en webwinkels.

The collaboration with Animaty was a pleasant journey resulting in an unique and informative video on the work of the Bioproduct Engineering research group at the RuG. This was achieved not least because of easy and quick communication, good platforms used for feedback and excellent management of the complex new topic and a short time frame.

Lisanne Hameleers

Rijksuniversiteit Groningen

Animaty heeft voor ons een mooie 2D animatie gemaakt over ons product, een unieke en innovatieve trillingsmeet-oplossing voor gebruik in de bouw. Wij kregen alle ruimte om mee te denken, en zowel het script als de animatie bij te sturen. Wij zijn blij met het eindresultaat, en hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren.

Margreet Rozema

Omnidots.com

We konden in korte tijd een mooie animatie laten realiseren, dankzij de professionaliteit, snelheid en flexibiliteit van Animaty. Afspraken werden nagekomen en onze aanpassingen op het concept, als gevolg van voortschrijdend inzicht, werden telkens snel doorgevoerd, waarbij goed werd meegedacht met onze wensen!

Rianne Schuurman

Provincie Groningen

Animaty wist onze ideeën op een creatieve manier om te zetten in een visueel verhaal. Daarnaast verliep de communicatie soepel en werden we wekelijks op de hoogte gehouden van de voortgang en voorgestelde aanpassingen. Hierdoor is het uiteindelijk een goede, heldere whiteboard-animatie geworden.

Mandy Duijn

Yess

Ik vind het erg fijn dat men nu in slechts een paar minuten kan zien waar mijn lezingen over gaan en wat ze ervan kunnen verwachten. Het is door Animaty heel helder en treffend in beeld gebracht. De samenwerking met Gerald was erg prettig: hij had aan een paar woorden genoeg en ging meteen aan de slag. Ik ben zeer tevreden!

Judith Visser

Judithvisser.nl

Wij vinden het belangrijk eerlijk zaken te doen. Geen rare fratsen, maar vaste tarieven. En snel handelen. Van aanvraag tot levering van de voice-over: vaak al binnen de tijd dat andere stemmenbureau’s überhaubt een pricequote kunnen maken. We zijn blij met de samenwerking, onze stemacteurs in combinatie met de creatieve animaties van Animaty zijn een ijzersterkte combinatie!

Jente Kater

Voicebooking.com

We hebben gekozen voor een animatie om DITKANIK.NU, ons eigen e-Portfoliosysteem, op een snelle en duidelijke manier uit te leggen. De (nieuwe) gebruiker ziet in de animatie stap voor stap hoe DITKANIK.NU werkt. Doordat de animatie dit op een visuele manier laat zien, krijgen onze gebruikers een goed beeld van DITKANIK.NU en kunnen ze direct aan de slag!

Raymond Steenkamp

Ditkanik.nu

‘Het werken met een animatie is wat ons betreft een originele en effectieve manier om je dienst of product onder de aandacht te brengen. We zijn blij met het resultaat! Animaty heeft ons hierbij goed geadviseerd en dacht graag mee over de optimale invulling van onze animatie. Feedback van onze kant werd goed opgepakt en verwerkt. Kortom: een fijne samenwerking!

Evert Vols

Improof
Klanten Animaty